Европейския комисар по въпросите на селското стопанство Януш Войчеховски и министърът

...
Европейския комисар по въпросите на селското стопанство Януш Войчеховски и министърът
Коментари Харесай

Свалят административната тежест върху земеделските стопани?

Европейския комисар по въпросите на селското стопанство Януш Войчеховски и министърът на земеделието доктор Геотги Тахов дадоха брифинг в Министерски съвет, съобщи кореспондент на NOVINI.BG.

Въпреки че напълно скоро ще има нов състав на Европейска комисия и нов еврокомисар по земеделието и селските региони, Януш Войчеховски отговори на настоящи въпроси, които вълнуват бранша.

Според Тахов административната тежест върху земеделските стопани в България би трябвало да бъде свалена за предвидимост на приеманията на подпомаганията към тях. Той е на мнение, че би трябвало да се удължи с една година периода за осъществяване на плановете по програмата за развиване на селските региони от 2014 - 2020 година, като самото разплащане и реализацията да приключат в края на 202 6 година. Не на последно място, съгласно него е редно да се намерения за увеличение на праговете на украинската помощ. В България и в някои страни на Европа те се пресмятат на хектар повърхност или на глава на животно и по този начин огромните фермери не могат след 2022 година да се възползват от общите заплащания.

От позиция на екологизацията в действителност би трябвало да бъдем по - предпазливи, счита още министър доктор Тахов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР